21:57 13.05.2022

Лондон і Осло підписали декларацію про зміцнення двосторонньої співпраці, зокрема в сфері оборони – документ

2 хв читати
Лондон і Осло підписали декларацію про зміцнення двосторонньої співпраці, зокрема в сфері оборони – документ

Велика Британія та Норвегія підписали декларацію про розвиток двостороннього стратегічного співробітництва, зокрема і в сфері оборони, зовнішньої політики та безпеки, повідомляє Даунінг-стрит.

"Ми віддані спільній роботі з посилення безпеки, стійкості та сприяння процвітання в Європі та за її межами. (...) На двосторонній основі ми продовжимо взаємодію за спільними інтересами у сфері оборони, зовнішньої політики та безпеки, торгівлі та технологій, енергетики, клімату та довкілля, інновацій, а також у культурі", - йдеться у документі, поширеному канцелярією британського прем'єра Бориса Джонсона.

Зазначається, що Лондон і Осло, зокрема, висловили відданість "посиленню колективної оборони НАТО", а також збереженню "гнучкості та оперативності у реагуванні альянсу на загрози". Крім того, країни домовилися зміцнювати співпрацю "з метою посилення оборонного потенціалу України". Сторони також мають намір сприяти оперативній сумісності збройних сил за допомогою спільних навчань та операцій як на двосторонній основі, так і з союзниками з НАТО.

Крім того, Велика Британія та Норвегія домовилися підтримувати тісну двосторонню взаємодію зі стратегічних питань у Північній Європі, Північно-Атлантичному регіоні та в Арктиці.

Даунінг-стрит повідомляє, що країни висловили прихильність до спільної роботи в рамках ООН з метою підтримувати мирну співпрацю, запобігати конфліктам, реагувати на кризи та сприяти дотриманню прав людини.

Зазначається, що Британія та Норвегія поділяють загальну зацікавленість у побудові "зеленої" економіки та підтримують прискорений перехід до неї. Крім того, країни прагнуть розвивати співпрацю у сфері освіти, зокрема, "підвищувати взаємну поінформованість та знання про британське та норвезьке мистецтво та культуру", "сприяти обміну та співпраці в галузі науки та освіти".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА