07:54 14.05.2022

Рада ЄС та Європарламент досягли попередньої угоди про зміцнення кібербезпеки у всьому союзі

2 хв читати
Рада ЄС та Європарламент досягли попередньої угоди про зміцнення кібербезпеки у всьому союзі

Рада ЄС повідомила у п'ятницю, що дійшла попередньої угоди з Європарламентом щодо зміцнення кібербезпеки в масштабах Євросоюзу.

"Сьогодні Рада ЄС та Європейський парламент погодили заходи щодо гарантування високого загального рівня кібербезпеки в союзі, щоб ще більше підвищити стійкість та можливості реагування на інциденти як у державному, так і приватному секторах, а також у ЄС загалом", - йдеться в комюніке, опублікованому в Брюсселі.

У документі повідомляється, що після схвалення нова директива під назвою NIS2 замінить чинну директиву про безпеку мереж та інформаційних систем (NIS).

Як пояснюють у Брюсселі, NIS2 "встановить базовий рівень для заходів щодо управління ризиками кібербезпеки та зобов'язань зі звітності у всіх секторах, на які поширюється дія директиви, таких як енергетика, транспорт, охорона здоров'я та цифрова інфраструктура".

Переглянута директива спрямована на усунення розбіжностей у вимогах до кібербезпеки та реалізації заходів кібербезпеки в різних державах-членах ЄС. Для цього вона встановлює мінімальні правила для нормативно-правової бази та визначає механізми для ефективної співпраці між відповідними органами у кожній державі ЄС.

NIS2 оновлює список секторів та видів діяльності, на які поширюються зобов'язання щодо кібербезпеки, та передбачає засоби правового захисту та санкції для забезпечення дотримання відповідних правил.

Директива також офіційно заснує Європейську мережу організацій у зв'язку з випадком кіберкриз - EU-CyCLONe, - яка підтримуватиме скоординоване управління великомасштабними інцидентами кібербезпеки, наголошується в повідомленні Ради ЄС.

Того ж дня Єврокомісія (ЄК) вітала досягнуту "політичну угоду між Європейським парламентом та державами-членами ЄС щодо директиви про заходи забезпечення високого загального рівня кібербезпеки в союзі", нагадавши, що проєкт директиви NIS2 було запропоновано ЄК у грудні 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА