11:36 16.05.2022

На Чернігівщині починають відновлювати об'єкти критичної інфраструктури, ініціюють створення СЕЗ

1 хв читати

Голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус повідомив, що обласна влада ініціювала створення спеціальної економічної зони (СЕЗ) на Чернігівщині.

"Ми ініціювали створення спеціальної економічної зони на території Чернігівської області, яка постраждала від дій московської мразоти. Це для того, аби наш бізнес повертався сюди, розвивався відновлювався і почувався впевнено. Ми обов'язково створимо спеціальну економічну зону", - сказав Чаус у відеозверненні в понеділок.

Він також уточнив, що цього тижня, а можливо й відсьогодні, обласна адміністрація спільно з балансоутримувачами, підрядниками розпочинає відновлення об'єктів критичної інфраструктури в регіоні, оскільки всі процедури перерахування та затвердження кошторисів у міністерстві завершилися. "Електромережі, водоканал, лікарні та дитячі садки. Без цих об'єктів дуже важко жити в Чернігові", - наголосив Чаус.

За його словами, після відновлення об'єктів критичної інфраструктури розпочнеться відновлення житлового фонду.

Крім того, голова ОВА розповів, що на сьогодні в Чернігівській області засіяно вже понад 400 тис. га.

"Ми запланували 700 тис га. Минулоріч був мільйон. Цьогоріч на 30% менше. Попри те, що багато територій заміновано. Рятувальники працюють в екстреному режимі. Це дає нам змогу сіятися цього року", - підсумував Чаус.

Джерело: https://t.me/chernigivskaODA/1812

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА