14:18 16.05.2022

РФ готує масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста українською армією – радник мера

2 хв читати
РФ готує масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста українською армією – радник мера

Російські окупанти готують масштабну підробку письмових "свідчень" від жителів Маріуполя про нібито руйнування міста Збройними силами України, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "свідчень свідків" про те, що Маріуполь було знищено українськими військовими. Свідчення будуть підготовлені власноруч жителями Маріуполя, які залишились у місті, в письмовій формі", - написав Андрющенко в телеграмі в понеділок.

Він зазначив, що для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена сім'ї. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно близько $6 тис.), за загиблого члена сім'ї – 3 млн рублів (орієнтовно $33 тис.).

"Реєстрацію заяв на компенсацію здійснюють у приміщенні школи №9. Однак при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов’язково зазначити, що майно "знищили українські військові", а близьких "убила українська армія". В разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що ніякої компенсації надано не буде. З урахуванням психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками", - йдеться в повідомленні.

За словами Андрющенка, завдяки цьому Росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії", які можуть використовуватися для впливу на міжнародну думку, зокрема з широким розголосом через пропагандистські медіаканали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС.

"У реальності здійснення такої компенсації неможливе. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям Росія має витратити щонайменше $2,5 млрд, що в поточному стані економіки Росії неможливо", - підсумував Андрющенко.

Джерело: https://t.me/andriyshTime/916

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА