15:31 16.05.2022

Путін: Розширення військової інфраструктури НАТО на територіях, що увійдуть до альянсу, викличе реакцію у відповідь від РФ

2 хв читати
Путін: Розширення військової інфраструктури НАТО на територіях, що увійдуть до альянсу, викличе реакцію у відповідь від РФ

Розширення військової інфраструктури НАТО на територіях держав, які увійдуть до цієї структури, викличе реакцію у відповідь від Росії, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Що стосується розширення (НАТО), зокрема за рахунок нових членів альянсу - Фінляндії, Швеції. У Росії, хотів би вас поінформувати, немає проблем із цими державами. І тому в цьому сенсі безпосередньої загрози розширення за рахунок цих країн для Росії не створює", - заявив Путін у понеділок на зустрічі глав держав-членів ОДКБ.

"Але розширення військової інфраструктури на цю територію, безумовно, викличе нашу реакцію у відповідь. І якою вона буде - ми дивитимемося, виходячи з тих загроз, які нам створюватимуть", - сказав Путін.

Президент Росії зазначив, що розширення НАТО - це проблема, "яка, на мою думку, створюється абсолютно штучно, оскільки робиться це на користь США" і НАТО використовують як інструмент зовнішньої політики по суті однієї країни.

"Це все посилює і так непросту міжнародну обстановку в галузі безпеки", - заявив Путін.

"Взагалі проблема створюється на голому місці, але у відповідний спосіб на це і реагуватимемо", - сказав Путін.

"Окрім цієї розширеної політики, Північноатлантичний альянс іще й виходить за межі свого географічного призначення, за межі Євроатлантики, намагається все активніше й активніше включатися в міжнародні питання і контролювати міжнародну ситуацію з точки зору безпеки і впливати на них, і не у найкращий спосіб, в інших регіонах світу", - наголосив президент РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА