06:28 17.05.2022

На Київщині під Макаровим виявили поховання розстріляних російськими окупантами українців та одного чеха

2 хв читати
На Київщині під Макаровим виявили поховання розстріляних російськими окупантами українців та одного чеха

На Київщині під Макаровим правоохоронці виявили поховання розстріляних російськими окупантами українських громадян, серед них також громадянин Чехії, повідомила пресслужба Національної поліції Київської області.

"У Бучанському районі поліція Київщини виявила та оглянула тіла трьох убитих російськими окупантами мирних осіб. Поховання знайшли по обидва боки дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувалися позиції росіян", - сказано в повідомленні поліції.

Повідомляється, що в ямі були тіла трьох чоловіків, серед яких один іноземець. Окупанти розстріляли загиблих у різні частини тіла. Поряд із похованням було виявлено розтяжку з гранатою "Ф-1", яку покинули російські військові.

"Двоє людей було вбито в голову, одну людину в живіт. На місці поховання знайшли документи одного з загиблих – громадянин Чехії. Є його відповідні дані. Інші дві людини не встановлені в даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати, за яких обставин вони зникли на території України", – повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Встановлено, що громадянин Чехії ще до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав до України допомагати як волонтер. 3 березня іноземець перестав виходити на зв'язок. На батьківщині у 49-річного іноземця залишалися дружина та брат.

Також неподалік є с. Раківка поліцейські знайшли тіло ще одного розстріляного місцевого жителя. Жертвою російських військових став колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії. У період окупації чоловік вийшов за дровами та не повернувся. Згодом з'ясувалося, що його роздягнули та розстріляли. Загиблого поховали на полі поряд із бойовими позиціями агресорів.

"Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть із власних будинків. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди тортур. Чітко зафіксували також наявність вогнепальних поранень в область тулуба", - розповів начальник поліції Київщини.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА