12:15 17.05.2022

Після стабілізації стану евакуйованих важкопоранених з "Азовсталі" їх обміняють на російських військовополонених, гуманітарна операція триває - Верещук

2 хв читати

Учора евакуювали 52 важкопоранених українських військовослужбовців з "Азовсталі" в Маріуполі, після стабілізації їхнього стану їх обміняють на російських військовополонених, повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Азовсталь": гуманітарна операція триває. В інтересах збереження життів учора було евакуйовано 52 важкопоранених наших військовослужбовців. Після стабілізації їхнього стану ми їх обміняємо на російських військовополонених", - написала вона в телеграм-каналі.

Міністр наголосила, що триває робота над наступними етапами гуманітарної операції.

"Дасть Бог, все буде добре", - додала вона.

Раніше, увечері в понеділок, командир "Азова" Денис Прокопенко у записаному відеозверненні з "Азовсталі" заявив, що "з метою збереження життів весь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування і сподівається на підтримку українського народу".

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила у відеозверненні в ніч на вівторок, що з "Азовсталі" евакуювали 53 поранених у Новоазовськ та ще 211 людей доставили через гуманітарний коридор до Оленівки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що є надія, що вдасться зберегти життя захисників Маріуполя.

"Щодо ситуації в Маріуполі: завдяки діям ЗСУ, розвідки, перемовної групи, Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН ми маємо надію, що вдасться зберегти життя наших хлопців. Серед них є важкопоранені. Їм надається допомога. Хочу підкреслити: українські герої потрібні Україні живими. Це наш принцип", - заявив Зеленський у відеозверненні у ніч на вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА