19:10 17.05.2022

Депутати пропонують створити окремий рід військ ЗСУ – ракетні війська та артилерія

1 хв читати
Депутати пропонують створити окремий рід військ ЗСУ – ракетні війська та артилерія

Група народних депутатів пропонує уточнити структуру Збройних сил України та створити в них окремий рід військ – ракетні війська та артилерія.

Відповідний законопроєкт №7379 зареєстровано у Верховній Раді у вівторок, 17 травня.

Автори документа зазначають, що він був розроблений в ініціативному порядку та обумовлений широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України.

"Бойові дії на території України показали високу ефективність застосування ракетних та артилерійських формувань і підрозділів. У сучасних умовах ведення війни цей рід військ є визначальним для досягнення стратегічного успіху в театрі військових дій", – йдеться в пояснювальній записці.

Закон "Про Збройні сили України" визначає структуру ЗСУ. Проте серед її складових відсутній такий окремий рід військ як ракетні війська та артилерія, що негативно впливає на перебіг та результати виконання поставлених перед українською армією завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави. Тому законопроєкт пропонує внести відповідні доповнення до статті 3 чинного закону.

Ініціаторами проекту закону виступили переважно члени фракції "Слуга народу", зокрема Мар'яна Безугла, Віталій Безгін, Олександр Качура, Галина Третьякова та Олександр Завітневич. Крім того, в авторському колективі названо народного депутата від "Батьківщини" Михайла Цимбалюка.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА