21:08 17.05.2022

Війна з Росією переходить у затяжну фазу

2 хв читати
Війна з Росією переходить у затяжну фазу

Російська армія за багатьма ознаками здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції на тимчасово окупованих територіях України, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як у Херсонській області, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони", - сказав Резніков у зверненні до Ради закордонних справ Євросоюзу на рівні міністрів оборони та генсека НАТО, текст якого розміщено на сторінці глави Міноборони у фейсбуці.

Міністр зазначив: кожен день війни збільшує кількість загиблих серед українських військових та приносить величезні страждання цивільному населенню, особливо – на тимчасово захоплених Росією територіях, а також руйнує українську економіку.

"З кожним днем збільшується потреба у ресурсах на відновлення. Затягування війни спричиняє ризик глобальної продовольчої кризи, а також чергової міграційної кризи. З огляду на це ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території у найкоротший термін. Не дати Росії затягнути конфлікт", - наголосив Резніков.

Він уточнив, що Україна дуже зацікавлена в отриманні міжнародної допомоги та купівлі зброї "максимально швидко та у потрібних кількостях". "Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на далекі дистанції (MLRS, важка артилерія, авіація, ракети). Ми прагнемо зберегти життя наших людей", - наголосив глава Міноборони.

Крім того, за словами Резнікова, у Києві вбачають підвищення ефективності міжнародної допомоги за рахунок кращої координації зусиль усіх партнерів.

"Зокрема, зброя, яку ми можемо отримати у вигляді матеріально-технічної допомоги або за комерційними контрактами, може надійти у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективі", - повідомив міністр.

Він також наголосив, що є країни ЄС, які не мають зброї чи інших потрібних Україні позицій зброї, але "які хочуть і можуть допомогти, зокрема, грошовими коштами".

"У цьому контексті можливо доцільно розглянути можливість розширення інструментів EPF. Доповнити його елементом на кшталт трастового фонду. Куди країни ЄС, у яких немає зброї, могли б передавати на управління кошти, які за заявками України будуть спрямовуватись іншим країнам ЄС в якості оплати за ті чи інші позиції", - уточнив Резніков.

"Ми насправді цінуємо підтримку, яку ви надаєте, і розуміємо, що вона не може бути безмежною. Тому зацікавлені в її максимально ефективному використанні. Ми наочно бачимо, що Росію можна перемогти на полі бою. Це звільніть світ від тиранії, а Європу – від постійної загрози", - підсумував глава Міноборони.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА