11:49 18.05.2022

Голова ОВА Кім: Питна вода в кранах жителів Миколаєва може з'явитися в перспективі місяць-півтора, проте вона подаватиметься за графіком

2 хв читати
Голова ОВА Кім: Питна вода в кранах жителів Миколаєва може з'явитися в перспективі місяць-півтора, проте вона подаватиметься за графіком

Питна вода може з'явитися у кранах жителів Миколаєва вже в найближчі місяць-півтора, проте спочатку вона подаватиметься за графіком, повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації (ОВА) Віталій Кім.

"В обласному центрі вода в кранах є, вона поки що технічна і подається через міську систему водоочищення з річки Південний Буг. Бакпосіви всі необхідні пройдено, але ця вода все одно технічна. Питну населенню підвозять, вона продається, роздається. Загалом із водою все добре, жити можна", - сказав Кім в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, гуманітарної катастрофи через відсутність води в Миколаєві наразі немає.

"Катастрофи гуманітарної якоїсь немає, ми не ходимо брудні, немиті – такого немає. Люди ходять чисті, посміхаються, у випраному одязі, до магазинів заходять, їжу купують. Ходять із колясками за хорошої погоди, поглядаючи на небо, щоб не бомбили" , - наголосив голова ОВА.

Він уточнив, що наразі триває робота над тим, щоб відновити подання питної води населенню.

"Уже є програма Кабміну за ініціативою Офісу президента, в рамках якої виділяються гроші. Ми над цим працюємо. Зараз водою зі свердловин ми систему заповнюємо, і в перспективі місяць-півтора вода в кранах буде питною, але, найімовірніше, подаватиметься за графіком. Або ж постійно подаватиметься технічна вода, і кожному потрібно буде окремо здійснювати фільтрацію", - наголосив Кім.

При цьому, говорячи про можливість відновлення цілодобового подання питної води населенню, голова ОВА уточнив, що на це "потрібен певний час". "Ми опрацьовуємо кілька проєктів", - підсумував Кім.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА