09:30 19.05.2022

Контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона - Веніславський про продовження воєнного стану на три місяці

2 хв читати
Контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона - Веніславський про продовження воєнного стану на три місяці

Народний депутат фракції "Слуга народу", член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський зазначає, що будь-який контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона, тому президент України Володимир Зеленський і запропонував продовжити воєнний стан одразу на три місяці, повідомляється на сайті політсили у четвер.

"З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Наразі ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на тимчасово контрольованих територіях. Перехід у контрнаступ – це складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо", – констатував Веніславський в ефірі телемарафону.

За його словами, є ще й юридична складова такого рішення. Коли президент запроваджує правовий режим воєнного стану, а парламент затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав і свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану. "Ми двічі продовжували цей режим і щоразу наші дипломати звертаються до ООН і пояснюють, які обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на три місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан", – пояснив депутат.

Як повідомлялося, 18 травня у парламенті зареєстровано законопроєкт №7389 про затвердження указу президента щодо продовження воєнного стану в Україні з 25 травня на 90 діб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА