10:40 19.05.2022

Ткаченко застеріг іноземних журналістів від участі в організованих Росією на окупованих територіях України престурах

1 хв читати
Ткаченко застеріг іноземних журналістів від участі в організованих Росією на окупованих територіях України престурах

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко застеріг іноземних журналістів від участі у престурах, які організовує Росія на окупованих українських територіях.

"Фейки та дезінформація РФ набула просто якихось неймовірних форм. Зараз окупанти намагаються провести престур для іноземних журналістів на території окупованого Маріуполя. Першочергова мета ворога - дискредитувати роль України у війні. Наразі вже завезені спеціальні "декорації" для інозмі: уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів, зібрана масовка, які будуть видані як місцеві очевидці", - написав Ткаченко у телеграм-каналі.

Міністр зазначив, що така поведінка окупантів тільки сприятиме розповсюдженню їх пропагандистських наративів, так не можна говорити про престури в місцях, контрольованих ворогом.

"А для колег-журналістів з-за кордону наголошу: перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа на окупованих територіях регулюється законодавством України. Участь іноземних журналістів у будь-яких престурах на території України, у тому числі тимчасово окупованій агресором, має відбуватися згідно законодавства України", - наголосив він.

Ткаченко також закликав іноземних журналістів не посилювати російську пропагандистську машину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА