14:43 19.05.2022

СБУ затримала брата екснардепа Царьова за спробу організувати диверсії у Дніпропетровській області

2 хв читати
СБУ затримала брата екснардепа Царьова за спробу організувати диверсії у Дніпропетровській області

Співробітники Служби безпеки України затримали брата колишнього народного депутата Олега Царьова за спробу організувати диверсії у східних регіонах України, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

"За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" і поплічника Януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області. Після масштабного вторгнення він був упевнений у швидкій перемозі Росії: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови Дніпропетровської облдержадміністрації", - розповів Дехтяренко у відеоповідомленні у четвер у телеграм-каналі української спецслужби.

За словами речника СБУ, коли план приходу російських військ провалився, брат Царьова отримав завдання дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок серії вибухів на об'єктах транспортної та критичної інфраструктури.

"СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі підривної діяльності та запобігла негативним наслідкам", - наголосив Дехтяренко.

Він додав, що під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному сховку зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина Росії.

"За даними слідства, брат ексдепутата-зрадника проживав у Дніпрі з часів Революції гідності, не поділяв суспільних настроїв… усі ці роки він вів тихий і непримітний спосіб життя та підтримував активний зв'язок із братом, який переховувався на території РФ", - розповів речник СБУ.

Наразі, як зазначив Дехтяренко, затриманому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) КК, найближчим часом планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА