15:29 19.05.2022

Питання надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС є одним із ключових у переговорах Зеленського з європейськими лідерами - Єрмак

1 хв читати
Питання надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС є одним із ключових у переговорах Зеленського з європейськими лідерами - Єрмак

Питання надання Україні статусу країни-кандидата в Європейський Союз є одним із ключових під час переговорів президента Володимира Зеленського з європейськими лідерами, зазначив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Наша держава завоювала своє право бути членом ЄС. Розуміємо, що це тривалий процес. Але українці заслуговують на те, щоб Євросоюз зробив перший крок назустріч вже наразі. Таким кроком має стати надання статусу країни-кандидата вже у червні. Це питання є одним із ключових під час переговорів президента України Володимира Зеленського з європейськими лідерами, як і пріоритетом роботи усієї нашої команди", - написав Єрмак у своєму телеграмі.

Також, за словами Єрмака, сьогодні Зеленський отримав лист від президента Північної Македонії Стево Пендаровського, який висловив підтримку та солідарність із Україною та українським народом. Пендаровський зазначив, що процес розширення ЄС не має зупинятися на Західних Балканах та підтримав надання Україні статусу країни-кандидата вже під час засідання Європейської ради у червні цього року.

"Така підтримка з боку країни, яка набула статусу країни-кандидата ще у 2005 році, але досі бореться за право розпочати переговори про вступ, дуже важлива для України. Бажаємо також успіху у процесі набуття членства в ЄС і нашим північно-македонським друзям", - наголосив Єрмак.

Джерело: https://t.me/ermaka2022/556

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА