19:06 19.05.2022

"Метінвест" передав тисячу тепловізорів, бронежилетів та касок для оборони України на $2,5 млн

3 хв читати
"Метінвест" передав тисячу тепловізорів, бронежилетів та касок для оборони України на $2,5 млн

Гірничо-металургійний холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова та Вадима Новинського передав Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України 1000 спецкомплектів сучасного спорядження спеціального призначення ізраїльського виробництва на загальну суму $2,5 млн, яке захищатиме бійців на передовій і допомагатиме ефективніше виконувати тактичні завдання, повідомляється в пресрелізі компанії в четвер.

"Мужність українських військових стала прикладом відваги та гідності для всього світу. Наші оборонці майже три місяці дають відсіч агресорам і звільняють країну від загарбників. Відтепер воїни ГУР ЗСУ зможуть це робити ще більш ефективно та професійно", - зазначає керівник проектного офісу гендиректора "Метінвесту" Олександр Водовіз, слова якого наводить пресслужба компанії.

Згідно з пресрелізом, кожен переданий комплект складається з легкого бронежилета з керамічними плитами, каски й тепловізора, що має спеціальне кріплення на каски. Водночас операція із закупівлі цієї великої партії спецобладнання для ЗСУ тривала понад два місяці - ця партія дуже велика і потребувала проведення масштабної логістичної операції.

"Спеціальні засоби одразу відправляться на передову, в гарячі точки сходу та півдня України. Безумовно, вони – речі першої потреби для тих, хто перебуває у прямому контакті й нищить ворога. Ті ж бронежилети – це витратний матеріал, який потребує постійного поповнення", - йдеться в прес-релізі.

Передані "Метінвестом" комплекти спецпризначення дають змогу виконувати бойові завдання в складних умовах за повної темряви. Вони значно підвищують шанси зберегти життя українських військових на передовій. Таку амуніцію використовують спецпризначенці Ізраїлю, вона вважається однією з найкращих, зазначено в повідомленні.

У компанії нагадали, що допомога захисникам України від групи "Метінвест" надходить постійно - компанія отримує запити від ЗСУ та намагається виконати їх у найкоротші терміни. "Метінвест" спрямував усі ресурси задля перемоги України, це позиція наших акціонерів", - уточнюється в релізі.

"З перших днів війни ми допомагаємо ЗСУ і теробороні та будемо продовжувати це стільки, скільки знадобиться", - наголосив Водовіз.

Як повідомлялося, раніше "Метінвест" придбав понад 8100 касок та 20 тис. кровоспинних турнікетів. Також компанія надає понад 100 тис. бронежилетів для українських військових. Ця кількість закриє значну частину потреб ЗСУ, зокрема й мобілізованих співробітників "Метінвесту".

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розташовані в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) і "Смарт-Холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА