21:59 19.05.2022

Нинішня війна має стати останньою для Росії - Єрмак

1 хв читати
Нинішня війна має стати останньою для Росії - Єрмак

Ніякі поступки не могли б зупинити російське вторгнення крім безумовної капітуляції, відмови від національної ідентичності, суверенітету та територіальної цілісності, фактичної згоди на колоніальний статус, заявив, виступаючи відеозв'язком в аналітичному центрі Chatham House глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Політична культура Росії не передбачає режим діалогу. Її основа – диктат. Мова сили. А силу Росія черпала у співпраці із Заходом. Те, чого її ВПК не здатний виготовити – а це чимало, – вона купувала. Переважно за гроші від експорту сировини. Насамперед, енергоносіїв, і навіть після того, як Москва цілком зрозуміло демонструвала свої імперські амбіції. В Грузії. В Україні. У Сирії. Знову в Україні. Нафта йшла на Захід. Гроші йшли до Росії. Тривав business as usual. Цьому потрібно покласти край", – заявив Єрмак, повідомляє пресслужба Офісу президента.

За його словами, "нинішня війна має стати останньою для Росії". "Вона має завершитися повним відновленням територіальної цілісності та суверенітету України", - заявив він.

Нашою метою є якнайшвидше встановлення миру, сказав Єрмак, зазначивши: "Чим довше триває ця війна, тим більші ризики для всієї планети. Але цей світ має бути справедливим. Суверенітет і територіальна цілісність Україна – не тема для компромісів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА