13:36 20.05.2022

У Львові оголосили архітектурний конкурс для будівництва Меморіального комплексу Героїв України

2 хв читати
У Львові оголосили архітектурний конкурс для будівництва Меморіального комплексу Героїв України

Виконком Львівської міськради ухвалив рішення оголосити архітектурний конкурс на будівництво Меморіального комплексу Героїв України на Марсовому полі, повідомив у своєму телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні на виконкомі прийняли рішення про оголошення архітектурного конкурсу на будівництво Меморіального комплексу Героїв України", – написав Садовий.

За його словами, Марсове поле стало логічним продовженням Личаківського цвинтаря: поруч із вояками УПА почали ховати новітніх героїв російсько-української війни. "Це місце просто зараз набуває особливо сакрального значення… Сюди мають приїжджати люди з усього світу, щоб завжди пам'ятати, якою ціною Україна виборює свою незалежність і стоїть незламним щитом на захисті демократичних принципів Європи", – написав мер Львова.

За його словами, окрім місця для поховань, в ансамблі має бути сквер пам'яті та площа для проведення меморіальних заходів.

Про початок реєстрації на конкурс міська рада повідомить додатково. Очікується, що переможця конкурсу буде визначено до осені поточного року.

Наразі на Марсовому полі налічується близько 40 могил українських воїнів, які загинули у 2022 році у війні проти російських окупантів.

Спочатку Марсове поле було частиною військового цвинтаря воїнів австрійської армії та союзників, що загинули у Першій світовій війні. Відомо про 4712 окремих та братських могили. Серед похованих були німці, українці, поляки, серби, чехи, турки, боснійці.

У 1946—1947 роках останки солдатів ексгумували і на цьому місці створили цвинтар солдатів Радянської армії, які загинули під час Другої світової війни і солдатів військ НКВС, які загинули під час каральних операцій проти мирного населення Галичини та в боях із підрозділами УПА. За офіційними даними, на Марсовому полі у Львові поховано 3491 радянського військовослужбовця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА