14:14 20.05.2022

Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультипредметного тесту

1 хв читати
Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультипредметного тесту

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення національного мультипредметного тесту (НМТ).

"Протягом останніх місяців Міністерство освіти і науки України активно комунікувало з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення в них можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти", - йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Зазначено, що провести тестування планується в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія та Швеція.

"Проведення НМТ в інших країнах – складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави", – йдеться в повідомленні.

У Міносвіти заявляють, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп'ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги, навчені українськими експертами.

Водночас у повідомленні пресслужби Українського центру оцінювання якості освіти зазначено, що до переліку увійшло 39 міст за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА