14:58 20.05.2022

Майстер-план відновлення Тростянця базуватиметься на принципах сталого розвитку – виконавчий директор iC consulenten в Україні

2 хв читати
Майстер-план відновлення Тростянця базуватиметься на принципах сталого розвитку – виконавчий директор iC consulenten в Україні

Майстер-план відновлення Тростянця (Сумська обл.) базуватиметься на принципах стійкості та сталості, за якими розвиваються міжнародні спільноти, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор iC consulenten в Україні Олена Рибак.

Раніше з посиланням на мера міста Юрія Бову повідомлялося про досягнуту з австрійською iC consulenten ZT GmbH домовленість щодо розробки pro bono концепції відновлення Тростянця як безпечного, екологічного, комфортного міста.

"Українським містам, зруйнованим російськими окупантами, потрібно закрити першочергові потреби: відновити критичні комунікації, налагодити постачання їжі та ліків, ремонтувати житло. Але думати про майбутнє теж потрібно вже зараз. Майстер-план для Тростянця, який ми створюватимемо в партнерстві з нашими австрійськими партнерами CES Clean Energy Solutions, враховуватиме всі ці важливі напрями. Але з ним ми підемо далі, адже хочемо, щоб Тростянець був містом, у яке хотілось би повертатися, в якому хотілося б народжувати та виховувати дітей", - сказала Рибак.

Експерт наголосила, що майстер-план базуватиметься на засадах стійкості та сталості, за якими розвиваються міжнародні спільноти.

"Усі питання важливі: яким життям житиме центральна площа? Де люди слухатимуть музику й гулятимуть? Як забезпечити енергоресурсом критичну інфраструктуру та зробити її більш надійною в разі атак? Як диверсифікувати енергопостачання, збільшити частку енергії з ВДЕ та стати енергонезалежними? Яким має бути транспорт, щоб населенню було зручно? Такий підхід не лише допоможе відновити втрачене, а й закладе фундамент до розвитку муніципалітету на кілька десятиліть уперед", - каже Рибак.

Як повідомлялося, 20-тисячний Тростянець із 2 березня перебував під контролем російських загарбників, звільнений ЗСУ 26 березня. Внаслідок дій окупантів у місті сильно постраждали центральна частина міста, район лікарні та лісництво. Район залізничного вокзалу й автовокзалу повністю зруйнований.

Раніше міністр інфраструктури Олександр Кубраков після перебування у Тростянці заявив, що відновлення вщент зруйнованої привокзальної площі в місті візьме на себе "Укрзалізниця".

iC consulenten – інжинірингова, консалтингова компанія, що входить до австрійської групи iC. Представлена у більше ніж 100 країнах.

В Україні iC consulenten розпочала роботу в 2013 році. Серед її проектів – технагляд будівництва Запорізького мосту, впровадження систем керування трафіком у Львові, техпідтримка проекту енергомодернізації муніципальних будівель тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА