15:19 20.05.2022

Країни-учасниці найбільшого міжнародного транспортного форуму зобов'язалися припинити будь-яку співпрацю з РФ та Білоруссю на підтримку України

2 хв читати

Учасники Саміту міжнародного транспортного форуму-2022 (Лейпциг, Німеччина), у фокусі якого було відновлення інфраструктури України, ухвалили "Заклик до дій у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України", повідомляє Міністерство інфраструктури.

Згідно з ухваленим документом, усі присутні керівники транспортних галузей країн-учасниць саміту висловили одностайну підтримку України та зобов'язалися припинити будь-яку співпрацю з Росією та Білоруссю, пояснило відомство на своїй фейсбук-сторінці у п'ятницю.

"Відбиваючи російську агресію, Україна створює нову систему безпеки у світі. На жаль, ми платимо за це велику ціну, щодня втрачаючи життя українців і зазнаючи колосальних економічних та інфраструктурних втрат. Дії агресора призводять до негативних наслідків для всього світу... Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо відбудувати зруйноване за два роки", - наведено у повідомленні слова міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

За його словами, команда міністерства у щоденному режимі опрацьовує список зруйнованих об'єктів інфраструктури. Вже визначено дорожню карту допомоги, яка потрібна Україні наразі і буде потрібна для подальшого післявоєнного відновлення.

"Я щиро вдячний за підтримку Великій Британії, Німеччині, США, Литві - ініціаторам ухвалення "Заклику до дій" і всім країнам, які приєдналися до цього документа, і тим, хто не був байдужий у цей складний час", - додав міністр.

Як повідомлялося, під час саміту міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Пітер Буттіджедж підписали меморандум про співпрацю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

Кількість постраждалих на Дніпропетровщині зросла до 29 осіб - ДСНС

Сили оборони знищили вночі 15 ракет, 14 БПЛА і бомбардувальник Ту-22М3

Авіація НАТО піднімалася в повітря через російські атаки по Україні, повідомляють польські військові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА