16:20 20.05.2022

Ірландія працює над конфіскацією російських активів для передання на користь України – Шмигаль зі спікерами парламенту Ірландії

2 хв читати

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів у Києві зустріч зі спікером Верхньої палати парламенту Ірландії Марком Дейлі та спікером Нижньої палати парламенту Ірландії Шоном О'Фарілом, на якій обговорив напрацювання рішень щодо конфіскації російських активів для подальшого передання на користь України.

"Сторони обговорили глобальні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням Росії в Україну, зокрема намагання ворога створити продовольчу й міграційні кризи. Глава уряду повідомив, що Україна тісно співпрацює з ООН у гуманітарній сфері, зокрема в питанні постачання їжі, води й ліків на території, які цього гостро потребують. Прем’єр-міністр подякував Ірландії за гуманітарну, фінансову й військову допомогу", - йдеться у повідомленні уряду за результатами зустрічі.

Шмигаль також порушив питання про розмінування територій України та закликав за можливості надати будь-яку підтримку у цьому напрямі.

"Відголоси цієї війни ми чутимемо ще довго. Але ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти людські життя", - наголосив він.

Зазначається, що під час зустрічі прем'єр поінформував спікерів парламенту Ірландії про роботу над Планом відновлення України.

"Європейська комісія оголосила про створення спеціального трастового рахунку та спеціального плану відновлення України. Ми також працюємо над U24 Recovery Plan. Уже проговорили з нашими партнерами два майбутніх принципи відновлення України: регіональний і параметричний", - зазначив Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що важливим питанням для України є майбутнє членство у ЄС.

"Підтримка України в наданні статусу кандидата й повноцінного членства в ЄС - це дуже важливо для нашого суспільства. Це цивілізаційний вибір нашого народу. Вдячні Ірландії за підтримку й поради, які ви надаєте на шляху нашої євроінтеграції. Переконаний, що вступ України посилить Європейський Союз", – заявив він.

У свою чергу спікер Верхньої палати парламенту Ірландії Дейлі запевнив, що вони продовжать бути адвокатами підтримки заявки України на членство в ЄС і не сумніваються у позитивному рішенні.

О’Фаріл зі свого боку подякував українському народу за сміливість і зазначив, що Ірландія надалі підтримуватиме українців.

Він також наголосив, що Ірландія працює над конфіскацією російських активів для подальшого передання на користь України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА