17:20 20.05.2022

У МВС сподіваються, що протягом найближчих місяців в Україні завдяки міжнародній допомозі буде достатньо сил та засобів для розмінування територій

2 хв читати
У МВС сподіваються, що протягом найближчих місяців в Україні завдяки міжнародній допомозі буде достатньо сил та засобів для розмінування територій

 Заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян розраховує, що протягом найближчих місяців в Україні завдяки міжнародним партнерам буде достатньо піротехніків та обладнання для повноцінного розмінування територій.

"Ми сподіваємося, що протягом декількох місяців ми повністю вийдемо на ту кількість необхідного обладнання та необхідних фахівців, які зможуть паралельно опрацьовувати всі регіони (з виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів - ІФ)", - зазначила заступниця глави МВС Мері Акопян агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.

За її словами, наразі українські піротехніки працюють на межі своїх можливостей і не можуть охопити всі території, які потребують розмінування.

"Ми нині не можемо опрацьовувати одночасно всі запити, які надходять від місцевої влади, від громад, від бізнесу, від сільського господарства. У нас просто люди на межі своїх можливостей цілодобово, без зміни. Це стресова робота, тому ми наразі працюємо над залученням іноземних експертів", - додала вона.

За словами Акопян, переговори ведуть особисто і президент, і прем'єр-міністр.

"Тобто кожен на своєму рівні пояснює цю необхідність... Ми бачимо, що виходимо на розуміння з міжнародними організаціями", - зазначила заступниця глави МВС.

Вона звернула увагу, що ця місія, як і будь-яка інша, потребує і погодження документів, і виділення необхідного фінансування, тому вимагає часу. Крім того, за її словами, також потрібна належна сертифікація, щоб уникнути ризиків.

Акопян сказала, що нині у роботах із розмінування території задіяні експерти з Великої Британії, Швейцарії, і протягом найближчого часу приєднаються експерти з ще однієї країни ЄС. Вона повідомила, що про кожну міжнародну команду експертів, піротехніків повідомлятимуть.

Вона підсумувала: "Це величезна робота, але я оптимістична, і сподіваюся, що ми в найближчому майбутньому переможемо у війні, й із того моменту ми розраховуватимемо наші сили і чітко розумітимемо, про яку територію ми говоримо. І я сподіваюся, що ми швидше, ніж за п'ять років, зможемо подолати цей виклик".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА