19:20 20.05.2022

Кабмін поширив пільги та гарантії для учасників бойових дій на добровольців ТРО та членів їхніх сімей

1 хв читати
Кабмін поширив пільги та гарантії для учасників бойових дій на добровольців ТРО та членів їхніх сімей

Кабінет міністрів України поширив передбачені законодавством пільги та гарантії на добровольців та членів сімей загиблих захисників та захисниць.

Як повідомив у телеграм-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в п'ятницю.

Згідно з повідомленням пресслужби Міністерства у справах ветеранів, уряд ухвалив постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України".

Зазначається, що документ наводить низку чинних урядових нормативно-правових актів у відповідність до закону, яким визнано право добровольців територіальної оборони на набуття статусу учасника бойових дій, а також запроваджено таку категорію осіб, як сім'ї загиблих захисників та захисниць України.

Таким чином, добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України, члени добровольчих формувань територіальних громад матимуть змогу отримати грошові виплати, передбачені у разі поранення та інвалідності внаслідок військової агресії Росії проти України, а у разі загибелі – члени їхніх сімей отримають одноразову грошову допомогу.

Крім того, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць матимуть змогу користуватись пільгами, передбаченими чинним законодавством.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА