19:44 20.05.2022

Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади, причетному до вбивств цивільних у Київській області

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади, причетному до вбивств цивільних у Київській області

Прокурори Києво-Святошинської окружної прокуратури Київської області заочно повідомили про підозру старшому лейтенанту - командиру роти 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ ЗС РФ у складі 35 загальновійськової армії у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни.

"Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний брав участь у збройній агресії на території села Липівка Бучанського району Київської області. Під час окупації частини Київської області командир роти віддавав накази підлеглим російським солдатам, які передбачали порушення законів та звичаїв війни. На виконання його злочинних наказів, військовослужбовці РФ з автоматичної вогнепальної зброї поранили беззбройного цивільного чоловіка похилого віку, який не становив ніякої загрози та перебував на подвір’ї власного домоволодіння. Згодом окупанти з танку розстріляли будинок, знаючи що в ньому знаходився поранений ними громадянин. Потерпілий згорів разом із будівлею", - повідомляє Київська обласна прокуратура в телеграм-каналі.

Зазначається, що через військову агресію РФ проти України в селі Липівка повністю зруйновано 18 житлових будинків мирних жителів.

"Підозрюваного буде оголошено у розшук з метою його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності", - зазначається в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА