11:11 21.05.2022

В Україні бачили підготовку Росії до вторгнення, несподіваними були "обсяг і зухвальство" - Зеленський

2 хв читати
В Україні бачили підготовку Росії до вторгнення, несподіваними були "обсяг і зухвальство" - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що реальну підготовку Росії до агресії він бачив іще у вересні-жовтні 2021 року, але несподіваними були її "обсяг і зухвальство".

"Тиск був до широкомасштабного вторгнення. Ми розуміли, що триває підготовка. Я почав би розмову про наступ із вересня-жовтня. Гібридний артобстріл розпочався восени, ви пам'ятаєте про проблеми з паливом, енергетикою, кібератаки", - сказав він в інтерв'ю телекомпанії ICTV, показане в суботу у форматі телемарафону.

"Але обсяг, зухвальство, які ми побачили, – ніхто не розумів до кінця. Одна справа, коли ти розумієш, що з боку Білорусі, найімовірніше, підуть танки. А інша справа – що Росія піде на тебе через Білорусь. Інша справа, коли з Білорусі конкретно летять ракети. Різниця велика – ти воюєш із тими, хто на території Білорусі, чи ти воюєш із двома країнами", - сказав він.

При цьому, говорячи про попередження з боку західних розвідок, Зеленський зазначив, що "деталей ніхто до кінця не знав. У нас була своя підготовка, у розвідок наших партнерів – своя підготовка. Більше деталей, ніж ми знали, ні в кого не було".

За його словами, "з таким обсягом (вторгнення – ІФ-У) жодна країна в Європі не впоралася б. Коли на тебе наступає велика армія, ти не можеш зосередити сили, наприклад, навколо Києва".

"Для цієї території (України – ІФ-У) нам треба армію не 260 тисяч (а бойових там було 120 тисяч). Навіть плюс 100 тисяч не змогли б їх зупинити. Сьогодні – це 700 тисяч", - сказав президент.

При цьому, за його словами, аналітики говорили, що з тим форматом армії та техніки, які є в Україні, вони зайдуть за пару днів і захоплять. "Наші партнери говорили нам – рийте окопи. А ми їм – дайте зброю", - наголосив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА