07:30 23.05.2022

Ворог посилює поліцейський режим для закріплення своїх позицій у Харківській області

2 хв читати
Ворог посилює поліцейський режим для закріплення своїх позицій у Харківській області

Російські військові посилюють поліцейський режим, блокпости та фортифікаційні споруди на під'їзних коліях у Харківській області для закріплення своїх позицій, залишається загроза ракетного обстрілу з боку Білорусі, повідомила пресслужба Генерального штабу.

"На Слобожанському напрямку ворог, силами підрозділів 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту, веде бойові дії з метою утримання зайнятих раніше рубежів на Харківському напрямку. Посилюючи поліцейсько-адміністративний режим, підрозділи противника встановлюють блокпости та фортифікаційні споруди на під’їзних шляхах та безпосередньо поряд з населеними пунктами Великий Бурлук, Капітолівка, Михайлівка, Левківка, Забавне та Куп’янськ", - йдеться в повідомленні, опублікованому на фейсбуці у понеділок уранці.

Крім того, на Волинському та Поліському напрямках збройні сили республіки Білорусь посилено ведуть розвідку, розгортаються додаткові підрозділи у прикордонних районах Гомельської області. Загроза ракетно-авіаційних ударів із території республіки Білорусь залишилася.

Також наголошується, що ворог знімає зі зберігання танки Т-62 для комплектування резервних батальйонних тактичних груп, які формуються для відправки в Україну. Крім того, для поповнення втрат озброєння та військової техніки використовується техніка, уражена та відновлена на ремонтно-відновлювальних підприємствах.

На Сіверському напрямку ситуація істотних змін не зазнала.

Водночас ворог здійснює підготовку до відновлення наступу на Слов'янському напрямку за допомогою сил окремих підрозділів західного військового округу, 11 армійського корпусу балтійського флоту, східного та центрального військових округів. Вже здійснено спробу наступальних дій у районі населеного пункту Довгеньке, але сили української оборони відбили цей наступ, в результаті чого ворог зазнав втрат і відступив.

На Донецькому напрямку противник не залишає спроб прорвати оборону українських військ та вийти на адміністративні кордони Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог активних бойових дій не вів. Окупанти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог зосередив зусилля у напрямку Сєверодонецька, а також вів штурмові дії поблизу Тошківки.

На Бахмутському напрямку, за підтримки артилерії, противник вів бойові дії в районі Олександропілля. За результатами вогневого ураження Силами оборони зазнав втрат та відступив. Вів наступ в районах Липового та Трипілля, успіху не має.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції Сил оборони. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, веденні розвідки та заходах з інженерного обладнання позицій. Обстрілював позиції Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії.

На Бессарабському напрямку на території Придністровського регіону республіки Молдова значних переміщень особового складу та техніки не фіксується.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА