13:11 23.05.2022

Відтепер воєнні злочини стали другим ім'ям Росії – голова ОП Єрмак

2 хв читати
Відтепер воєнні злочини стали другим ім'ям Росії – голова ОП Єрмак

Російські військові, здається, використовують визначення геноциду, прийняте в ООН у грудні 1948 року, як джерело свого натхнення, вони вчинили численні злочини в Україні, зокрема проти дітей, заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак.

"Відтепер воєнні злочини стали другим ім'ям Росії", - сказав він під час відкриття у понеділок виставки Russia War Crimes House у Давосі, де розпочався Всесвітній економічний форум.

Єрмак зазначив, що символічно, що виставка відбувається в будівлі, яка багато років була російським домом у Давосі.

"Російські солдати вбивали українців, тому що ми є українцями. Російська армія знищує Україну, тому що це Україна. Це мета вторгнення", – наголосив глава Офісу президента.

На відкритті виставки, мета якої – викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретних осіб та надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії, Єрмак розповів страшні історії двох українських дітей: вони втратили близьких та за їхнє життя та відновлення борються лікарі.

Єрмак зазначив, що таких історій щонайменше 660, тому що на сьогодні неможливо точно сказати, скільки українських дітей стали жертвами російського вторгнення, оскільки війна триває.

Глава ОП також зазначив, що, згідно з російськими джерелами, станом на 21 травня держава-спонсор тероризму вивезла на свою територію понад 232 тис. дітей з України, з яких більш як 2 тис. дітей-сиріт, і нині російський парламент готується спростити всиновлення дітей-українців громадянами Росії.

Виставку організував Фонд Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, Міністерством закордонних справ, виданням "Українська правда" та Українською асоціацією професійних фотографів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА