14:31 23.05.2022

Омбудсмен України отримала заяви про воєнні злочини РФ проти 87 тис. осіб

2 хв читати
Омбудсмен України отримала заяви про воєнні злочини РФ проти 87 тис. осіб

Кількість заяв про російські воєнні злочини на гарячу лінію, відкриту Офісом уповноваженої Верховної Ради з прав людини, сягнула 44 тис., і ці заяви стосуються 87 тис. осіб.

"Щодня на гарячу лінію надходить 700-800 дзвінків про воєнні злочини", - сказала омбудсмен Людмила Денісова на відкритті виставки Russia War Crimes House у Давосі в період проведення Всесвітнього економічного форуму.

Вона додала, що на іншу лінію психологічної підтримки надійшло 1,5 тис. повідомлень про сексуальне насильство та тортури від тих, хто мав сміливість про це сказати.

"500 випадків суїцидів – матері, на очах яких зґвалтовано дітей. Фейсбук минулого тижня забанив мене і видалив пост про страшні злочини російських солдатів, бо я порушила морально-етичні норми. Це я порушила? – Прокинься, світе!" - заявила Денісова.

Вона зазначила, що ще у 2008 році РФ проголосувала за резолюцію ООН, що не може бути перемир'я і не можуть скасовуватися санкції, якщо відбувається сексуальне насильство.

"Якщо хтось хоче миру, то не ціною наших дітей і матерів, а лише ціною нашої перемоги", – наголосила українська омбудсмен.

Бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук на відкритті виставки, на якій представлено лише перевірені 4600 свідчень і зображень війни, заявив про важливість продемонструвати це світові, щоб не повторилася історія Бабиного Яру, коли правду про трагедію приховували – спочатку німецькі нацисти, а потім - радянські комуністи.

За його словами, це відповідальність приватного бізнесу - допомогти уряду, щоб про трагічну історію війни в Україні дізналися якнайширше і якнайкраще у світі.

Виставку організував Фонд Пінчука та PinchukArtCentre у партнерстві з Офісом президента України, Міністерством закордонних справ, виданням "Українська правда" та Українською асоціацією професійних фотографів.

Мета проєкту Russia War Crimes House – викласти основні факти, назвати імена та дати, показати конкретних осіб і надати хоча б деяким жертвам війни можливість розповісти свої реальні історії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА