16:23 23.05.2022

Денісова: Росія примусово депортувала на свою територію 1 млн 400 тисяч українських громадян

1 хв читати
Денісова: Росія примусово депортувала на свою територію 1 млн 400 тисяч українських громадян

Російська Федерація примусово вивезла на свою територію майже півтора мільйона українських громадян, із яких понад 240 тисяч дітей, заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"1 млн 400 тисяч, із яких понад 240 тисяч дітей, примусово вивезла, депортувала Російська Федерація до себе на територію", - сказала Денісова на дискусії "Захист прав людини під час війни" у Russia War Crimes House у Давосі під час проведення Світового економічного форуму у понеділок.

Вона розповіла про наявність переконливих доказів, що Росія завчасно готувала примусову депортацію та розраховувала вивезти понад два мільйони українських громадян.

"У мене є директиви, які були надані вищим керівництвом (Російської Федерації - ІФ) відповідним органам, щоб створити пункти тимчасового розміщення наших громадян. І ми знаємо, де вони розміщені, скільки їх розміщено та за яких умов вони розміщені", - зазначила Денісова.

Омбудсмен також заявила про необхідність на міждержавному рівні вирішити питання щодо повернення примусово депортованих Російською Федерацією громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА