17:41 23.05.2022

Адвокат Новіков: На жаль, влада не переросла переслідування опозиції

2 хв читати
Адвокат Новіков: На жаль, влада не переросла переслідування опозиції

Адвокат Ілля Новіков зазначає, що "атака" на п'ятого президента України (2014-2019 рр.), лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка під час гарячої фази війни свідчить, що влада не готова відмовитися від практики переслідування опозиції, повідомляється на сайті "Євросолідарності" у понеділок.

"Питання в тому, чому люди, які спілкуються з Медведчуком (народний депутат Віктор Медведчук – ІФ), які пояснюють йому, що він має робити, щоб його обміняли, щоб Україна погодилася його віддати його кумові в обмін на когось з наших захисників, чому вони захотіли, щоб саме цей текст він наговорив?... Я не знаю, на що розраховували ці люди, які це створили. Він не сказав нічого такого, щоб ви могли підтвердити доказами, а ми очікуємо, що ви нам щось покажете", – сказав Новіков у коментарі журналістам.

"Це зараз не слова Медведчука, це слова тих, хто ці слова писав. Я повністю на 100% впевнений, що він читав з надрукованого тексту. І питання не в тому, чи ми віримо, чи не віримо Медведчуку – дивне було б питання. Питання в тому, чому саме зараз було прийняте таке рішення, щоб саме цей текст оголосити вустами Медведчука", – додав адвокат.

Він назвав сказане Медведчуком "поганою новиною", що вказує на "логіку, яка присутня в людей наприкінці третього місяця гарячої фази цієї війни. Те, що вони нехтують тим, як це вплине на ситуацію всередині суспільства, нашу єдність, якої ми дотримувалися весь цей час".

"У нас було багато питань до влади, і ми їх не задавали, бо розуміли, що не треба, не на часі, потім буде час. І ми сподівалися, що влада буде так само ставитися до питань, які потенційно розколюють суспільство, потенційно руйнують цю єдність. На жаль, здається, що наші опоненти іншої думки… Якщо країна переросла питання Шкарлета, якщо країна переросла багато інших питань, на жаль, вона питання переслідування опозиції, здається… не переросла. Це дуже не на часі", – резюмував Новіков.

Як повідомлялося, СБУ в понеділок оприлюднила свідчення Медведчука про причетність п'ятого президента України Петра Порошенка до справ щодо виведення з держвласності нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" та закупівлю вугілля у "ЛНР/ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА