08:21 24.05.2022

У Сєвєродонецьку в одній із багатоповерхівок під обстрілами загинуло четверо людей

2 хв читати
У Сєвєродонецьку в одній із багатоповерхівок під обстрілами загинуло четверо людей

За добу в Луганській області окупантами обстріляно понад 13 багатоповерхівок, в одній із них у Сєвєродонецьку загинуло 4 особи, повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, російські окупанти хаотично та майже безперервно обстрілюють обласний центр. Трагедія сталася у старих районах міста.

"Коли поліцейські першими приїхали на допомогу, вони виявили тіла двох чоловіків та жінки без ознак життя. Ще одна жінка була тяжко поранена. Їй надали першу допомогу та госпіталізували. Померла вона вже на операційному столі. Усі четверо перебували в одній багатоповерхівці. Ймовірно, постійно там і жили. Або по сусідству. Учора ця вулиця була під дуже щільним обстрілом - пошкоджено кілька будинків. Загалом у місті - щонайменше шість. Стільки ж у Лисичанську, де в одній із багатоповерхівок вдалося врятувати життя чоловікові. Ще чотири будинки зруйновані у Золотому і три – у Новодружеську”, – написав він у телеграм-каналі у вівторок вранці.

Глава Луганської ОВА наголосив, що обстріли дуже потужні.

"Усі руйнування не завжди вдається порахувати вчасно – важко дістатися до місця подій: "Так, із дводенним запізненням ми отримали інформацію, що ворог знову розстріляв будівлю обласної спеціалізованої школи. Це інтернат для дітей у Гірському, який мав сучасні умови для їх навчання. "Русский мир" зробив усе, щоб їх забрати. Також постійно надходять дані про зруйновані об'єкти житлового фонду у Попасній та Рубіжному", – додав Гайдай.

Пізніше голова обладміністрації в ефірі телемарафону повідомив, що боїв у самому Сєвєродонецьку немає, місто повністю перебуває під контролем українських військових, проте бої тривають у селах, які безпосередньо прилягають до міста.

За словами Гайдая, у місті залишається близько 15 тис. жителів. Вивезення людей вкрай скрутне, оскільки місто постійно обстрілюють, проте відповідні спроби все одно робляться.

В інформації наголошується, що ворог зосередив зусилля на проведенні наступальної операції, щоб оточити Лисичанськ та Сєвєродонецьк. За підтримки артилерії веде штурмові дії у напрямках Тошківки та Устинівки поблизу Лисичанська.

Минулої доби відбито 16 атак росіян, знищено 8 танків, 22 одиниці бойової броньованої техніки та ворожий автомобіль. Підрозділи ППО збили один безпілотний літальний апарат типу "Гранат" та 6 БПЛА типу "Орлан-10".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА