10:36 24.05.2022

Лише 10% українців готові до територіальних поступок для якнайшвидшого завершення війни, 82% проти – КМІС

2 хв читати
Лише 10% українців готові до територіальних поступок для якнайшвидшого завершення війни, 82% проти – КМІС

Жодні територіальні поступки для досягнення миру в Україні не допустимі для 82% українців, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 13-18 травня.

Згідно з результатами дослідження, лише 10% респондентів вважають, що для досягнення миру та збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій, і ще 8% не змогли визначитися з відповіддю.

У всіх регіонах України більшість населення проти будь-яких територіальних поступок. На заході, півдні та в центрі України такої думки дотримуються 83-85% опитаних, допускають можливість поступок 8-9% опитаних. Навіть на сході, де наразі точаться інтенсивні бої, 68% проти поступок, а готові на поступки лише 19%.

Водночас серед тих, хто виїхав з окупованих територій на підконтрольні уряду, лише 5% заявили про готовність до територіальних поступок (82% проти, 13% не змогли визначитися з відповіддю). Серед тих, що залишився на окупованих територіях, 18% готові до територіальних поступок (77% проти, 5% визначитися з відповіддю).

Опитування проведено методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (із випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) серед 2000 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, крім непідконтрольних до 24 лютого Крима та частин Донецької і Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, та 1,1% – для показників, близьких до 5%, але в умовах війни до неї додається певне систематичне відхилення. Водночас отримані результати зберігають високу репрезентативність та дозволяють достатньо надійно аналізувати суспільні настрої населення, зазначено в пресрелізі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА