12:13 24.05.2022

Міноборони Польщі закупить шість ЗРК Patriot

2 хв читати
Міноборони Польщі закупить шість ЗРК Patriot

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав запит щодо закупівлі шести американських зенітних ракетних комплексів Patriot.

"Ми розпочинаємо другу фазу програми протиповітряної оборони "Вісла". Я підписав лист-запит на придбання шести батарей системи Patriot із радіолокаційними станціями, пусковими установками та запасом ракет. Ми захищаємо польське небо!" - написав Блащак у твіттері у вівторок.

У коментарі Polsat News він уточнив, що дата доставки ще не обговорювалася. "Ми очікуємо, що польська армія якнайшвидше отримає сучасне озброєння", - пояснив він, нагадавши, що Польща просила США прискорити терміни постачання.

На запитання про поповнення "нестач", що виникли у військовій техніці у зв'язку з відправкою до України польської техніки, зокрема танків Т-72, Блащак сказав, що, наприклад, переговори щодо танків із Німеччини "відбуваються не так, як хотілося б". За його словами, у Німеччини великий військовий потенціал, але "він не використовується у випадку агресії Росії проти України - за заявами не йдуть справи".

Глава польського оборонного відомства також підтвердив слова міністра оборони США Ллойда Остіна про те, що Польща входить до країн, які оголосили про чергову нову військову допомогу Україні. "Українці,.. захищаючи свою незалежність, вони захищають свободу в Європі, зокрема польську свободу... Гарантією нашої безпеки є те, що південно-східний кордон має бути не кордоном із Росією, а кордоном із Україною", - сказав міністр.

Крім того, він відзначив наявність загрози безпосередньо з боку РФ та Білорусі. "У нас склалася ситуація, коли ми межуємо з Кенігсберзькою областю, тобто з Росією на півночі, Білорусь на сьогодні де-факто є частиною Росії, а режим Лукашенка агресивний щодо Польщі, про що свідчать напади на польському кордоні з використанням мігрантів із Близького Сходу, і вони відбуваються досі", - нагадав Блащак.

Джерела:

https://twitter.com/mblaszczak/status/1528979076249227264

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-05-24/mariusz-blaszczak-w-graffiti/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА