14:49 24.05.2022

Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення допомоги Україні до EUR2 млрд

2 хв читати
Рада ЄС ухвалила рішення про збільшення допомоги Україні до EUR2 млрд

Рада Європейського Союзу прийняла два заходи допомоги в рамках Європейського фонду миру (EPF), які дадуть змогу ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії, що триває.

"Після прийняття трьох траншів підтримки на загальну суму 1,5 млрд цього року четвертий транш додасть EUR500 млн до ресурсів, які вже мобілізовано в рамках EPF для України, в результаті чого загальна сума сягне EUR2 млрд", - повідомляє пресслужба Ради ЄС.

"Історія завтрашнього дня пишеться сьогодні, на полях битв України. Із цими EUR500 млн ЄС виділив загалом EUR2 млрд на підтримку постачання військової техніки для Збройних сил України державами-членами ЄС. Ця підтримка — лише частина зусиль Європи, спрямованих на те, щоб допомогти Україні захистити себе. ЄС та його держави-члени сповнені рішучості продовжувати. Ми робили це з початку війни і продовжуватимемо до кінця", - заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Зазначено, що обсяг обладнання, яке буде надано у рамках нового пакета підтримки, відповідає поточним пріоритетам, заявленим урядом України. Отже, EUR490 млн буде виділено на летальне оборонне озброєння і EUR10 млн - для покриття витрат на надання обладнання та предметів постачання, як-от засобів індивідуального захисту, аптечок першої допомоги та пального.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА