20:45 24.05.2022

Фонд Leleka Foundation від початку війни залучив понад $3,3 млн

2 хв читати
Фонд Leleka Foundation від початку війни залучив понад $3,3 млн

Благодійний фонд Leleka Foundation, зареєстрований у США, що надає критично важливе медичне забезпечення для ЗСУ, підрозділів тероборони та Центрів екстреної медицини, за три місяці з початку війни залучив понад $3,3 млн пожертвувань.

Як йдеться у звіті фонду, переданому агентству "Інтерфакс-Україна", за цей час було закуплено понад 16 тис. індивідуальних тактичних аптечок, 575 укомплектованих медичних рюкзаків для лікарів, понад 10 тис. турнікетів, 9 пристроїв VAC для вакуумної терапії ран та 1 дитячий апарат Infant Flow SiPAP для стимуляції дихання лікарень.

"Гарна новина – Leleka Foundation закупила купу аптечок і рюкзаків і передає їх постійно лікарям та бійцям на передову. Це реально багато врятованих життів! Погана новина – на позначці $3,3 млн пожертвувань ми знаходимося вже більше тижня. Надходження практично зупинилися", – описав поточну ситуацію у фейсбуці один із керівників фонду Юрій Кубрушко.

За його словами, зараз держава об'єктивно не має достатнього ресурсу тактичної медицини, щоб усіх забезпечити, а основний волонтерський ресурс, що передається на передову нині, закуповує Leleka і ще пару великих благодійних фондів.

"Якщо ми не зможемо організувати закупівлю нових партій тактичної медицини, це вплине на забезпечення передової, починаючи із середини червня", – констатував Кубрушко.

У звіті Фонду наголошується, що йому вдалося повністю налагодити доставку медичних засобів зі США та Європи на власний склад в Україні, де відбувається упаковка аптечок, рюкзаків та формування посилок для подальшої доставки до отримувачів на передовій.

Leleka Foundation з моменту заснування у 2014 році зосереджується на медичних постачаннях для Збройних сил України та добровольців, а також інших соціально важливих проектах (реабілітація поранених бійців, психологічна підтримка, забезпечення шпиталів).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА