07:57 25.05.2022

Жертвами стрілянини в американській школі стали 18 дітей і троє дорослих

2 хв читати
Жертвами стрілянини в американській школі стали 18 дітей і троє дорослих

У результаті стрілянини у початковій школі на півдні Техасу загинула 21 особа - 18 дітей і троє дорослих, повідомив телеканалу CNN сенатор штату Роланд Гутьєррес із посиланням на місцеву поліцію.

Раніше губернатор Техасу Грег Ебботт на пресконференції заявив, що жертвами стали 14 дітей та один із вчителів.

Він повідомив, що стрілок упізнаний, ним виявився 18-річний Сальвадор Рамос, який, мабуть, був ліквідований поліцейськими, які прибули на місце події. Двоє з них під час стрілянини отримали легкі поранення.

Ебботт сказав, що стрілець залишив машину біля школи, зайшов у будівлю з пістолетом і, за деякими даними, з гвинтівкою. Перед тим, як вирушити до школи, Рамос стріляв у свою бабусю, яка поки що жива і перебуває в одній із лікарень.

Президент США Джо Байден наказав приспустити прапори на згадку про загиблих, повідомив Білий дім.

"На знак поваги до жертв безглуздих актів насильства, здійснених 24 травня 2022 року (...) у початковій школі в Ювальді, штат Техас, (...) цим наказую приспустити прапор США на половину флагштока над Білим домом, усіма державними будівлями та ділянками землі, всіма військовими постами та військово-морськими станціями, всіма військово-морськими кораблями федерального уряду в окрузі Колумбія та по всіх Сполучених Штатах, їх територіях та володіннях до заходу сонця 28 травня 2022 року", - йдеться у розпорядженні, опублікованому Білим домом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА