15:16 25.05.2022

Кулеба закликав не піддаватися на шантаж РФ щодо зняття блокади для українського експорту в обмін на зняття санкцій

2 хв читати
Кулеба закликав не піддаватися на шантаж РФ щодо зняття блокади для українського експорту в обмін на зняття санкцій

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не піддаватися на шантаж РФ щодо зняття блокади для експорту українських продуктів сільського господарства в обмін на зняття санкцій із Росії.

"Хоча ми повністю співчуваємо всім у світі, хто зіткнеться з величезними наслідками російської блокади українського сільськогосподарського експорту, я хочу, щоб кожен політик, незалежно від його/її статусу у міжнародних відносинах чи країни, яку він/вона представляють, перед тим як говорити, що санкції має бути знято, щоб врятувати дітей десь у світі від голоду, відвідати Україну, побачити загиблих українських дітей, поговорити з батьками, чиїх дітей зґвалтували російські солдати, та замовчати", - сказав Кулеба на дискусії в Українському домі в Давосі у середу.

Він зазначив, що деякі країни у світі ведуться на шантаж РФ щодо того, що вони розблокують український сільськогосподарський експорт, якщо Захід зніме санкції проти Росії.

"Росія займається шантажем, кажучи, що вони розблокують український сільськогосподарський експорт, якщо Захід зніме санкції, впроваджені проти Росії. На жаль, деякі країни ведуться на це. Я отримав сьогодні звіт, що одна дуже важлива міжнародна високопосадова особа, яка відповідає за глобальну торгівлю, також ведеться на це і починає говорити: "Можливо, це хороша ідея, тому що порятунок людей від голоду важливіший, ніж запровадження санкцій проти Росії", - розповів міністр.

Кулеба заявив, що лише Росія відповідає за глобальну продовольчу кризу.

"Ми маємо зосередити наші зусилля на протидії російському наративу про те, що єдиний спосіб запобігти глобальній продовольчій кризі - це зняти санкції з них. Слід наголошувати на протилежному - що це лише Росія несе відповідальність за цю глобальну продовольчу кризу. І всі, хто захищає верховенство права і міжнародний порядок мають стояти на цій позиції замість того, щоб шукати способи тихо грати Росії на руку", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА