15:29 25.05.2022

Київ підготує власний план відновлення – мер

1 хв читати
Київ підготує власний план відновлення – мер

Київ матиме план відновлення "на день після війни", повідомив мер міста Віталій Кличко агентству "Інтерфакс-Україна" за підсумками переговорів на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ).

"Усі наголошують на тому, що ми маємо підготувати План на день після війни: де і що ми плануємо зробити", – зазначив він агентству "Інтерфакс-Україна" в середу в кулуарах організованого Фондом Пінчука Українського сніданку в Давосі, де відбувається ВЕФ.

За словами Кличка, окремі проєкти щодо відновлення інфраструктури, логістики та будівництва низки об'єктів заплановано навіть на воєнний час.

Водночас мер повідомив, що через проблеми з виконанням державного бюджету столиця зазнає труднощів у доступі до власних коштів у Держказначействі.

"У нас гроші міста перебувають у казначействі, а у казначействі грошей немає. Тобто віртуально у нас гроші є, а реально – ні", – описав він ситуацію.

Відповідаючи на запитання, чи можливо за таких умов Київ за прикладом уряду також звернеться до випуску військових облігацій, Кличко сказав: "Можливо".

У середині травня мер оцінював орієнтовну вартість відновлення всіх пошкоджених у місті будівель на суму понад EUR70 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА