16:11 25.05.2022

Міністри низки країн готові сприяти швидкій інтеграції документів у "Дії" у свої національні системи - Федоров

1 хв читати
Міністри низки країн готові сприяти швидкій інтеграції документів у "Дії" у свої національні системи - Федоров

Міністри цифрової трансформації низки країн готові сприяти швидкій інтеграції цифрових документів у застосунку "Дія" у свої національні системи, заявив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Після завершення офіційної частини Diia Summit особисто зустрівся з цифровими лідерами Латвії, Словаччини, Болгарії, Молдови, Словенії, Фінляндії та Канади. Наразі наша команда активно працює над тим, щоб програма "Дія" стала міжнародною. Тоді українці з цифровими документами зможуть подорожувати між країнами та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях за кордоном. У реалізації такого проєкту нам тепер готові допомогти міністри цифрової трансформації", - написав він у своєму телеграм-каналі у середу.

Федоров також зазначив, що Молдова вже наразі ухвалює необхідні законодавчі зміни для визнання "Дії", а з Польщею Україна реалізує технічну інтеграцію для відображення українських документів у їхньому застосунку.

"Сподіваємось, що так само незабаром вдасться налагодити співпрацю і з іншими країнами", - сказав він.

За його словами, із кожним міністром також вдалося погодити чіткі спільні цифрові проєкти. Серед них - участь у відкритих конкурсах програми Digital Europe, реалізація сервісу e-delivery для громадян, взаємне визнання електронних підписів, дистанційне навчання, кіберзахист та протидія пропаганді.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА