16:33 25.05.2022

Затримано підприємця, який перебував у розшуку за заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС

2 хв читати
Затримано підприємця, який перебував у розшуку за заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомляє про затримання та арешт підприємця, який перебував у розшуку у справі про заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС.

"Детективи Національного бюро затримали підприємця, обвинуваченого у справі про заволодіння коштами Південноукраїнської АЕС, який переховувався від слідства та перебував у міжнародному розшуку", - йдеться у повідомленні на сайті НАБУ у середу.

За інформацією НАБУ, затримати розшукуваного вдалося завдяки столичним патрульним, які зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль, за кермом якого був обвинувачений.

"Вищий антикорупційний суд уже застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 3 млн грн. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ нагадують, що за даними слідства, зазначена особа разом із іншими учасниками схеми причетна до заволодіння грошовими коштами Південноукраїнської АЕС на суму 27,9 млн грн.

"Злочин відбувся внаслідок організації процедур державних закупівель за завищеними у 18-34 рази цінами з використанням низки підконтрольних службовцям АЕС ДП "НАЕК "Енергоатом" та представникам комерційних структур підприємств", - інформують у НАБУ.

Загалом, як зазначається у повідомленні, слідство встановило коло учасників корупційної схеми з 17 осіб: стосовно 12 із них з вересня 2019 року справа слухається у суді і стосовно п'яти осіб до суду направлено обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА