17:37 25.05.2022

Яценюк тричі був на допиті щодо "вугільної справи", про виклик на черговий допит йому стало відомо зі ЗМІ - пресслужба

2 хв читати
Яценюк тричі був на допиті щодо "вугільної справи", про виклик на черговий допит йому стало відомо зі ЗМІ - пресслужба

Експрем'єр-міністр України, голова політради партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк тричі був присутнім на допиті щодо "вугільної справи", і про новий виклик на черговий допит йому стало відомо із повідомлень ЗМІ, заявляє пресслужба Яценюка.

"Арсеній Яценюк уже тричі раніше був на допиті у цій ("вугільній" - ІФ) справі. Про виклик на нові допити стало відомо зі ЗМІ", - йдеться у коментарі пресслужби політика, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

Раніше стало відомо, що Служба безпеки України повторно викликала на допит як свідків у "вугільній справі", в якій фігурують народний депутат Віктор Медведчук і п'ятий президент України Петро Порошенко, ексміністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова, голову політради партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка

"СБУ викликає Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова, Арсена Авакова та Максима Тімченка на допит у так званій вугільній справі. Вони проходять як свідки і їх викликають з метою всебічного, повного та неупередженого вивчення обставин кримінального провадження", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Артем Дехтяренко.

Він зазначив, що згаданих свідків викликали на допит 19 травня, але вони не з'явилися. "Їх викличуть повторно. Цього разу - 30 травня", - уточнив речник СБУ.

У свою чергу Турчинов повідомив, що наразі перебуває на фронті, про виклик на допит дізнався зі ЗМІ, а сам виклик розцінив як піар спецслужби. Водночас екссекретар РНБО заявив про готовність дати свідчення у справі.

Як повідомлялося, повістки на допити розміщено на сайті СБУ. У них, зокрема, значиться, що Авакова, Турчинова та Яценюка було викликано повістками на 19 травня.

Крім того, цього самого дня на допит викликали гендиректора ДТЕК Максима Тімченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА