17:49 25.05.2022

Указ Путіна про спрощену паспортизацію жителів Херсонської та Запорізької областей має нікчемну юридичну цінність - Подоляк

2 хв читати
Указ Путіна про спрощену паспортизацію жителів Херсонської та Запорізької областей має нікчемну юридичну цінність - Подоляк

Указ президента Росії Володимира Путіна про спрощену паспортизацію мешканців тимчасово окупованих РФ Херсонської та Запорізької областей має нікчемну юридичну цінність, наголосив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Безумовно, указ Путіна про спрощену паспортизацію для Херсонської та Запорізької областей має абсолютно нікчемну юридичну цінність. У всіх сенсах цього слова. Жодних коректних позитивних наслідків для територій, українських громадян або міжнародного права це не становить", - повідомив Подоляк у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що такий указ російському лідеру необхідний виключно як елемент тотального пропагандистського впливу на власну внутрішньоросійську аудиторію.

"І (указ - ІФ) дасть змогу влаштувати невелике телешоу з декількома десятками колаборантів кримінальної зовнішності в головній ролі з роздачею їм цих самих паспортів", - додав він.

Херсонська та Запорізька області, за словами Подоляка, є невід'ємною частиною України з усіма випливаючими з цієї обставини юридичними наслідками у повному обсязі.

"Щодо будь-яких російських планів, включаючи анексію тих чи інших українських регіонів, то вони мають лише суто теоретичне значення. І лише як додаткові свідчення скоєння тими чи іншими особами конкретних злочинів. У практичній же площині, будь-які спроби РФ володіти вкраденими територіями матимуть максимально руйнівні наслідки для цієї країни. У найближчій часовій перспективі...", - сказав радник голови ОП.

Як повідомлялося, 25 травня президент РФ підписав указ, який дає змогу жителям окупованих районів Херсонської та Запорізької областей звернутися із заявами про набуття громадянства РФ у спрощеному порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА