19:39 25.05.2022

Війська РФ намагаються встановити повний контроль над територіями Донецької і Луганської областей

3 хв читати
Війська РФ намагаються встановити повний контроль над територіями Донецької і Луганської областей

Війська Російської Федерації намагаються подолати опір Збройних сил України та встановити повний контроль над територіями Донецької і Луганської областей, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"Основні зусилля противник зосереджує на ураженні угруповання Об’єднаних сил та спробах встановлення повного контролю над територіями Донецької та Луганської областей. Тут ворог намагається здолати опір підрозділів, що входять до складу угруповання Об’єднаних сил, з метою створення сприятливих умов для ведення наступу. Основні зусилля противник зосередив на Бахмутському напрямку. Намагається розвинути успіх на Лиманському напрямку. Крім того, російські окупанти продовжують здійснювати активну підготовку до наступальних дій на Новопавлівському та Запорізькому напрямках", - поінформував Генштаб ЗСУ увечері у середу в фейсбуці.

Як зазначається у повідомленні, на Волинському та Поліському напрямках порівняно з минулою добою обстановка не змінилася.

"Наприкінці травня… на полігонах у Брестській, Вітебській, Гродненській, Мінській та Могильовській областях заплановано проведення практичних дій підрозділів збройних сил республіки білорусь. За наявною інформацією, планом зазначених заходів передбачається зняття зі зберігання озброєння та військової техніки та здійснення маршів", зазначили в Генштабі.

За даними Генштабу ЗСУ, на Сіверському напрямку противник продовжує прикриття ділянки російського-українсько кордону в Брянській та Курській областях. З метою недопущення перекидання підрозділів наших військ на інші напрямки ворог обстрілює об’єкти цивільної та військової інфраструктури у прикордонних районах.

"На Слобожанському напрямку окупанти здійснюють систематичний вогневий вплив високої інтенсивності по районах зосередження наших військ. Підрозділи агресора обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Краснопілля Сумської області, а також Тернова, Руські Тишки, Довгеньке та Нова Дмитрівка Харківської області", - йдеться в оперативному зведенні.

У Генштабі зазначили, що ворог намагається покращити тактичне становище своїх підрозділів у районах Ізюма та Слов'янська – здійснив спроби штурмових та наступальних дій у районах Довгенького Харківської області та Богородичне Донецької області, але успіху не мав і з втратами відійшов.

На Донецькому напрямку противник завдає артилерійських та авіаційних ударів у районах Лиману та Комишувахи Донецької області, Сєвєродонецька та Новозванівки у Луганській області.

"Противник здійснив спроби наступальних та штурмових дій на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках в районах населених пунктів Берестове, Липове і Ниркове, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті рубежі. На Авдіївському напрямку російські окупанти вели безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка та Піски. Противник здійснив авіаційні удари та артилерійські обстріли в районах Мар’їнки, Микільського, Полтавки та Оріхова", - зазначили у повідомленні.

Як повідомив Генштаб, на Південнобузькому напрямку ворожі підрозділи намагалися покращити тактичне становище у напрямку Миколаєва та забезпечити вихід на адміністративні кордони Херсонської області.

"Ворог обстріляв позиції наших військ та цивільну інфраструктуру в районах Новоолександрівки, Трудолюбівки, Новопавлівки, Благодатного та Посад-Покровського", - зазначили у повідомленні.

У Генштабі наголосили, що противник продовжує зазнавати втрат особового складу та військової техніки, регулярно надходить інформація про велику кількість поранених військовослужбовців збройних сил Російської Федерації у лікувальних закладах прикордонних з Україною населених пунктів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА