14:23 26.05.2022

Через обстріли на Харківщині залишаються без світла майже 400 населених пунктів, без газу – близько 100 - ОВА

1 хв читати
Через обстріли на Харківщині залишаються без світла майже 400 населених пунктів, без газу – близько 100 - ОВА

У Харківській області відновлюють електро- та газопостачання у нещодавно звільнених населених пунктах, повідомив голова обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Синєгубов.

"Активно відновлюємо комунікації на звільнених територіях. Так, кілька днів тому повністю повернули газ у села Елітне та Зернове. Відновили електропостачання в Малій Рогані, Кулиничах, Бражниках. Робота триває", - наводить слова Синєгубова пресслужба ОВА.

За його словами, завдяки тому, що ЗСУ відтіснили окупантів від міста, за останні два тижні електропостачання повернули понад 20 тис. харків'ян. Але наразі без електропостачання в обласному центрі ще залишається приблизно 10 тис. абонентів (переважно це будинки на Північній Салтівці, одному з районів міста, який найбільше постраждав від ворожого обстрілу).

Загалом у Харківській області знеструмлено майже 150 тис. будинків. Понад 400 населених пунктів повністю чи частково залишаються без електрики. Найбільша кількість – на території Куп'янського та Ізюмського районів.

Через бойові дії у регіоні постраждали приблизно 140 об'єктів електропостачання, пошкоджень зазнали електромережі загальною довжиною понад 5 тис. км.

Окрім того, через численні обстріли окупантів без газу залишаються 30,5 тис. будинків у Харкові та 51 тис. - у майже 100 населених пунктах області. Найбільше постраждали Харківський та Ізюмський райони. Внаслідок обстрілів зруйновано або пошкоджено понад 700 об'єктів систем газопостачання та понад 56 км газорозподільних мереж.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА