11:12 27.05.2022

Війна з РФ затягується і може тривати до кінця року - розвідка

3 хв читати
Війна з РФ затягується і може тривати до кінця року - розвідка

Президент РФ Володимир Путін не має наміру відмовлятися від своїх планів із захоплення України, тому не виключено, що активні бойові дії затягнуться до кінця року, зазначає представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Ця війна буде затягуватися. Наскільки буде затягнута активна фаза, це буде вересень місяць чи це буде жовтень, чи це буде до кінця року. Це залежить від нашого спротиву, від стану наших сил оборони і від тої допомоги, яку нам надають", - зазначив Скібіцькій в інтерв'ю "Крим.Реалії".

За його словами, різні кола намагалися переконати Путіна не розпочинати війни, але це не вдалося. "11 вересня в Росії єдиний день голосування. До цієї дати прив'язують можливість проведення референдуму або інших заходів на окупованих територіях. 7 жовтня день народження Путіна, йому 70 років і всі будуть говорити про те, що військові захочуть зробити йому подарунок. Під кінець року, взимку буде холодно, і кажуть, що Україна піде на переговорний процес... Війна, яку він (Путін – ІФ) хоче вести, буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати своїх позицій", – додав представник ГУР.

За його словами, РФ планує залишитись на півдні України надовго і про це свідчить розгортання потужного угруповання на окупованих територіях. "З початку травня окупаційні війська почали укріплювати свою оборону. Готують відповідні інженерні спорудження, будується навіть не одна і не дві, а третя лінія оборони", - наголосив він.

Розвідка також фіксує, що на окупованих територіях російська армія мінує дороги та мости, щоб зайняти оборону та не допустити контрнаступальних дій української армії. А такі дії обов'язково будуть, запевняють у розвідці.

За даними ГУР, РФ змінила характер використання високоточної зброї, тому що її запаси вичерпуються, а потужностей для її швидкого виробництва немає. "Використано вже близько 60% запасів. По деяким видам навіть і більше – 70%", - розповів Скібіцький.

Тому в РФ, за його словами, зняли зі зберігання ракети радянського виробництва. "Якщо про балістичні ракети, це "Точка У", старий вид озброєння часів СРСР. Останній комплекс "Точки У" був знятий з озброєння у 2018 році... Якщо говорити про крилату ракету "Х-22". Це стара радянська ракета, вона рідкопаливна, не твердопаливна, як зараз наші сучасні крилаті ракети. Потрібна підготовка щоб заправити таку ракету, у неї менша дальність ураження, не така точність", - розповів представник ГУР.

У розвідці також повідомили, що РФ змінила тактику застосування високоточного озброєння: якщо раніше по об'єкту застосовували дві або чотири ракети, то наразі чітко обирають ціль і стріляють ракетами різного формату – від восьми до 12 ракет.

За словами Скібіцького, дії української армії та знищення крейсера "Москва" змусили РФ обмежити діяльність ЧФ у Чорному морі: на близьку відстань до українських берегів бойові кораблі вже не підходять. Наразі корабельний склад використовують для завдання ударів крилатими ракетами "Калібр" по українській території і продовження блокування українських портів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА