13:15 27.05.2022

Окупанти зайняли більшу частину Лиману – голова Донецької обладміністрації

1 хв читати
Окупанти зайняли більшу частину Лиману – голова Донецької обладміністрації

Місто Лиман Донецької області здебільшого контролюють російські окупаційні війська, українські військові зайняли на лиманському напрямку нові укріплені позиції, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Особливо гарячі бої на лиманському напрямку. Більшість Лиману українські військові не контролюють. Так само як і світлодарський напрямок: відбулося перегрупування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог наразі перебуває на території Світлодарської громади", - розповів Кириленко у коментарі "Суспільному" в п'ятницю.

За його словами, українські військові залишаються на лиманському напрямку, але на нових укріплених позиціях, щоб стримувати ворога. "Російські військові справді намагаються закріпитися на зазначеному напрямку, тому що розуміють, що українські військові на нових рубежах не лише стримуватимуть ворога, а й за можливості переходитимуть у контратаку для того, щоб вибити ворога з території Лиманської громади", - наголосив Кириленко.

Голова обладміністрації додав, що обстріл триває вздовж усієї лінії фронту Донецької області. Окупанти також завдають ракетних та авіаційних ударів по містах, переважно віддалених від лінії фронту: Бахмуту, Покровську та Краматорську.

За словами Кириленка, окупанти хочуть перекидати своє угруповання через Лиман завдяки контролю над трасою Бахмут-Сєвєродонецьк, щоб наступати на донецькому напрямку, де основною метою у них залишаються міста Слов'янськ та Краматорськ на півночі області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА