15:25 27.05.2022

Блокада українських морських портів - навчання для інших потенційних агресорів - Зеленський

2 хв читати
Блокада українських морських портів - навчання для інших потенційних агресорів - Зеленський

Блокада українських торговельних портів України є не просто актом агресії однієї країни проти іншої. Це також навчання для інших потенційних агресорів.

"Це не просто акт агресії однієї країни проти іншої, блокада наших портів - навчання для інших потенційних агресорів, які хочуть підкорити сусідів або забрати їхню територію. Якщо Росії вдасться безкарно пройти через це, інші країни побачать, що морська блокада - допустимий інструмент тиску в сучасному світі. Жоден із торговельних маршрутів на морі не буде у безпеці", - сказав президент.

За його словами, Україна працює над переведенням на нові маршрути, постачаючи наше зерно через європейські порти. "Але і ці наші спроби Росія намагається зірвати, коли знищує ракетами залізничні мости, логістичні центри", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україна є сумлінним експортером продовольства. При цьому, "22 млн тонн зернових перебувають у сховищах і ми не можемо відправити їх туди, де вони необхідні".

Зеленський звернув увагу на те, що урядам-експортерам продовольства доводиться ухвалювати рішення про закриття експорту тих чи інших товарів, щоб утримати внутрішні ціни від вибухового зростання.

"Голод охопить 40-50 млн людей за оцінкою ООН. Я вважаю цю оцінку консервативною, голод не приходить поодинці, за ним іде політичний хаос, який руйнує соціальне життя. Вже у липні, коли у багатьох країнах закінчаться запаси минулорічного врожаю, стане очевидним, що катастрофа наближається", - заявив президент.

Він переконаний, що "Росія свідомо зробила ставку на продовольчу кризу, щоб збільшити залежність інших країн від себе і доступ до продовольства став ще одним фактором тиску у глобальній політиці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА