19:35 27.05.2022

Компанія Ferrero відкликає з українського ринку окремі партії Kinder Schoko Bons та Kinder Surprise Maxi через спалах сальмонели

2 хв читати
Компанія Ferrero відкликає з українського ринку окремі партії Kinder Schoko Bons та Kinder Surprise Maxi через спалах сальмонели

Компанія "Ферреро-Україна" поінформувала Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів про добровільне відкликання з українського ринку окремих партій Kinder Schoko Bons та Kinder Surprise Maxi через спалах сальмонели, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у м. Київ.

"ТОВ "Ферреро Україна" поінформувало Держпродспоживслужбу про добровільне відкликання обраних партій продукції Кіндер Шоко-Бонс та Кіндер Сюрприз Максі в Україні", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що повідомлення про спалах харчової інфекції, викликаної Salmonella Typhimurirum, виявленої в окремій продукції компанії Ferrero (виробник: Ferrero Ardennes S.A., Belgium), що експортувалися в Україну компанією "Ферреро Україна", було отримано фахівцями Держспоживслужби за системою швидкого оповіщення про харчові продукти та корми (RASFF).

"Згідно з частиною 3 статті 20 ЗУ "Про основні засади та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів", якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України , виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпеки, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у термін не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган", - наголошують у службі.

Там додають, що якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів недостатньо для досягнення прийнятного рівня захисту здоров'я споживачів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА