06:53 28.05.2022

Кількість зупинених через бойові газорозподільні станції в Україні зросла відразу на 75%

1 хв читати
Кількість зупинених через бойові газорозподільні станції в Україні зросла відразу на 75%

Кількість зупинених через активні бойові дії газорозподільних станцій (ГРС) за тиждень збільшилася до 93, що на 75% більше, ніж тижнем тому, повідомив "Оператор газотранспортної системи України".

"З початку тижня через активні бойові дії на сході України газопостачання втратили Луганська та Донецька області, а кількість відключених газорозподільних станцій зросла на 75% – до 93 ГРС", – йдеться в повідомленні ОГТСУ в телеграм-каналі в п'ятницю.

За його даними, більш як половина зупинених станцій (55%) розташовані у Донецькій області, решта – у Луганській, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

"Оператор ГТС" зазначив, що причиною зупинення 41 ГРС у Донецькій та Луганській областях стало пошкодження магістрального газопроводу внаслідок російських обстрілів.

"Співробітники ОГТСУ України залишаються в регіоні, щоб мати можливість відновити газопостачання, щойно з'явиться доступ до пошкоджених ділянок. А також – підтримувати єдину ГРС, яка працює і забезпечує роботу хлібозаводу в одному з міст Донеччини", – описав ситуацію оператор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА