14:36 29.05.2022

Бахмутський і Краматорський райони залишилися без електрики через бойові дії в регіоні

1 хв читати
Бахмутський і Краматорський райони залишилися без електрики через бойові дії в регіоні

В результаті бойових дій в Донецькій області Бахмутський і Краматорський райони залишилися без електрики, повідомив голова ОВА Павло Кириленко.

"На магістральній лінії електропередач 330 кВ спрацював аварійний захист – знеструмлена Центральна електропідстанція НЕК Укренерго в районі Торецька і, як наслідок, – населені пункти Бахмутського і Краматорського районів", - написав Кириленко в телеграм-каналі в неділю.

За його словами, відновлювальні роботи вже почалися і "необхідно буде ліквідувати близько двох десятків розривів проводів".

Через відключення електрики припинена подача води від фільтрувальних станцій №1 і №2 другого Донецького водопроводу – Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка, Костянтинівка, Торецьк і прилеглі населені пункти опинилися без води.

Голова ОВА зазначив, що через відключення електроенергії 115 торецьких гірників залишилися під землею: 112 - на шахті "Центральній", троє - на шахті "Торецькій". Адміністрації вживають необхідних заходів для підняття шахтарів на поверхню.

"Причина і наслідки знеструмлення уточнюються. В умовах активних бойових дій перебої з подачею електрики і води неминучі. Ще раз закликаю всіх евакуюватися!", - підсумував Кириленко.

Раніше мер Краматорська Олександр Гончаренко повідомив, що Краматорськ і сусідні міста (Донецька обл.) залишилися без електропостачання через пошкодження, які було завдано високовольтній лінії електропередач під час бойових дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА